Barbara Peruskovic

Data Governance advisor

Met meer dan 20 jaar ervaring als data adviseur in verschillende rollen, begeleidt Barbara organisaties om hun eigen oplossingen, visies en teams te vormen terwijl ze geconfronteerd worden met data uitdagingen. Ze vertaalt de theoretische kaders van Data Governance, Ethiek en Privacy by Design naar concrete implementatie stappen. 

Als strategisch data adviseur is ze betrokken geweest bij het opzetten van CDO offices binnen verschillende organisaties (variërend van financiële instellingen tot uitvoerende Rijksoverheid organisaties en toezichthouders). Ze was principal consultant geweest voor software bedrijven op het gebied van Data Governance en Privacy by Design. Daarnaast heeft o.a. de functie van Head of Data & IT bij VIBE Group bekleed, waar ze op het directie niveau verantwoordelijk was voor de implementatie van data gedreven werken.  

Haar werkwijze noemt ze “Teach, don’t preach”. Die brengt ze in praktijk niet alleen in haar dagelijkse werkzaamheden, maar ook door het geven van trainingen en als auteur van diverse publicaties.